Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home
Afgelopen

DE MAAN - Uilskuiken en Takkeling

FAMILIE

Uilskuiken en Takkeling zijn twee uilskuikens. Weeskinderen eigenlijk, want mama is ontvoerd door een sperwer en papa misschien ook. Voor zijn vertrek kon Papa nog net aan Appelaar (juist ja, een appelboom) vragen om goed op zijn kinderen te passen. En zo gebeurde het dat Appelaar hun thuis werd.

Als ze later groot zijn, dan worden ze uil. Dat weten ze nù al zeker. Uilskuiken wil dan ook zo snel mogelijk leren vliegen. Als Appelaar slaapt, waagt ze haar kans. Takkeling wil haar tegenhouden maar… te laat. Uilskuiken valt neer en blijft doodstil liggen. Net dan heeft Sperwer honger. Zal Uilskuiken gered worden?

Uilskuiken en Takkeling is een verhaal over realiteit en fantasie, over het onmogelijke mogelijk maken, over grenzen verleggen dus. De tekst is een bewerking van een verhaal van schrijfster Ariane Sonck door Raf Walschaerts.


regie: Stef De Paepe / spel: Greet Jacobs en Thomas Van Caeneghem / stem: Appelaar Raf Walschaerts en Greet Jacobs / Appelaar: Joanna Vanhasbroeck, Reinhilde Ardies of Frieda Nuyens / figuren: Paul Contryn, Lieve Van Luyck en Marijke Van den Acker (stage) 

 

www.demaan.be

Uitgelichte projecten

Alle projecten

Met Planidoo organiseer je heel gemakkelijk zelf een super leuk event.